Waffe belgiene

Waffe belgiene – animalutele din jungla

 

Dupa 3 incercari, am descoperit in sfarsit reteta perfecta pentru aparatul de waffe. Sunt moi, pufoase, aerate, seamana foarte nult ca si consistenta cu cele din comert.
Eu am adaptat o reteta simpla. Insa se pot pune diverse arome: puteti pune orice tip de lapte, nuci macinate, esente… Dupa gustul fiecaruia.

Din compozitia de mai jos mi au iesit 7 ture de aparat (deci 21 de animalute 🙂 )

  • 2 pahare faina
  • 1 si 1/2 pahar lapte cocos
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurite praf de copt
  • 2 linguri melasa (miere, sirop artar)
  • Un praf de sare
Am separat ouale, am batut albusurilr spuma cu praful de sare si le-am dat la rece pentru cateva minute. Am amestecat galbenusurile cu melasa, laptele, uleiul. Am adaugat peste aceasta compozitie si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit am incorporat usor albusurilr in compozitie. Fiecare tura a stat in aparat aproximativ 3 minute 🙂 asa ca in jumatate de ora am facut niste gustarele buuune bune 🙂
Despre melasa puteti citi mai multe aici : http://prodieta.ro/melasa-neagra-bio-calitate-premium-pret-melasa-calorii-indulcitor-natural/
Sau daca doriti sa o faceti in casa, puteti folosi urmatoarea reteta :
Cum se face melasa în casă
Spălați 4-5 sfecle cu o periuță de legume, tăiați-le în două și curățați-le de coajă. Tăiați-le apoi bucăți cât mai mici. Spălați-le din nou și puneți-le într-o cratiță mare de inox. Umpleți oala cu apă clocotită și puneți vasul pe aragaz. Lăsați focul mare până începe să fiarbă, apoi colectați spuma care se formează deasupra și aruncați-o.
Dați apoi focul la mediu și lăsați sfeclele să fiarbă circa 6-7 ore, până când sfecla devine moale, apa scade și se formează un sirop gros. Apa se va colora gradual în portocaliu, apoi în roșu, apoi în brun și la final în nuanța caramelului.
Verificați siropul dacă este gata punând o linguriță pe o farfurie. Dacă nu se împrăștie, ci rămâne gros, înseamnă că este gata.
Scoateți bucățile de sfeclă din sirop cu o paletă. Lăsați siropul să se răcorească, apoi turnați-l în borcane spălate și uscate în cuptor (cu ușa deschisă). Borcanele trebuie să fie fierbinți. Puneți capacele și acoperiți borcanele cu pături groase. Lăsați-le să se răcească lent, la temperatura camerei.