Smoothie cu lapte de cocos si iarba de grau

Zilele trecute am facut o vizita la magazinul bio si am luat pentru prima data pulbere de iarba de grau. De mult timp o aveam pe lista de cumparaturi dar de fiecare data cand ajungeam la magazin uitam de ea… Asa ca a ajuns si ea in camara mea si astazi m-am gandit sa o pun in valoare intr-un smoothie 🙂
Pentru doua pahare de 200 ml de smoothie am folosit urmatoarele:

Le-am pus in Smoothie Maker si le-am ametit bine pana a iesit un smoothie de-li-cios! Cu siguranta iarba de grau va fi prezenta in cat mai multe smoothie-uri de-acum incolo 🙂

Iarba de grau cunoscuta si sub denumirea de multivitamina a naturii, contine in cantitati mari vitamine naturale, minerale, oligoelemente si enzime. Contine toate minerale cunoscute de care corpul nostru are nevoie. Are continut ridicat de calciu, magneziu si caliu. Sursa perfecta de proteine: contine 17 feluri de aminoacizi, contine toti aminoacizii esentiali in proportiile optime.
Iarba de grau este cea mai importanta sursa de vitamina A si C. Este la fel de bogata in vitaminele E, F, K SI B. Are un continut important de B17.
Iarba de grau contine enzime esentiale, printre altele este cea mai importanta sursa de SOD (superoxid-dismutaza).
Organismul nostru o poate asimila usor, deoarece digerarea nu necesita multa energie, deci poate fi consumata si de catre cei cu digestie slaba. Ajuta la digestie si functionarea organelor interne. Are efect puternic alcalin.
Datorita continutului ridicat de clorofila, sangele se imbogateste cu oxigen, se imbogateste de asemenea alimentarea cu oxigen a celulelor, deci are rol important in tratarea inflamatiilor. Iarba de grau detoxifica si -completand lipsurile din alimentatie- ridica nivelul nostru de energie. Datorita substantelor sale active are efect benefic asupra functionarii organismului. Efectul de vitalizare se datoreaza faptului, ca este cea mai complexa substanta nutritiva din lumea plantelor.
sursa : http://driedfruits.ro/index.php?route=product/product&product_id=1429