Salam de biscuiti cu dulceata de gutui

Pentru ca astazi vine in vizita un prieten de-al lui Rares si pentru ca nu am foarte mult timp la dispozitie sa le pregatesc ceva dulce, am pregatit in timp record un salam de biscuiti cu dulceata de gutui.
Am ales sa folosesc dulceata de gutui in compozitie pentru ca nu aveam nici rahat, nici nuci sau migdale. Si cu atat mai bine, ca poate gusta si Tudor o felie-doua cu aceasta ocazie 🙂 Puteam folosi si fructe uscate dar ar fi trebuit sa stea la hidratat ceva timp si nu aveam acel timp la dispozitie. Am folosit biscuiti fara zahar, de la hipp si dulceata facuta in casa.

  • 100g biscuiti hipp cu mar
  • 2 lingurite pudra roscove
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 2 lingurite dulceata gutui
Biscuitii i-am faramitat in maini, cat sa ramana si bucatele mai mari. Am adaugat pudra de roscove peste bicuiti. Untul impreuna cu laptele le-am incalzit putin, pana s-a topit bine untul. Am amestecat biscuitii cu pudra de roscove cu laptele si untul caldute, am adaugat si dulceata de gutui si am incorporat-o uniform in compozitie.

Cu ajutorul unei folii de aluminiu am rulat batonul de biscuiti si l-am dat la rece, in cutia cu racire rapida a frigiderului, pentru aproximativ o ora.

Copiii l-au savurat alaturi de un ceai de fructe rece 🙂