Mini-batoane de ovaz si cocos

Rares a facut zilele trecute o indigestie urata, nu stim exact de la ce… Daca de la ceva ce a mancat la gradi sau de la o crema de branza pe care am preparat-o eu in casa din diverse tipuri de branza… Cert este ca i-a fost foarte rau si este la regim de cateva zile, pana vom reusi sa ii reintroduc toate alimentele in meniu. Si, mi-a cerut ceva dulce sa-i aduc cand vin sa il iau de la gradi. El este mare fan al batoanelor nutri-bon, acelea indulcite cu pruna. Insa cum nu aveam toate ingredientele in casa sa ii fac batoane gen nutri-bon, am improvizat cu ce aveam in camara, batoane cu fulgi de ovaz si cocos.
Rezultatul? unul neasteptat de bun! pacat ca am facut atat de putine…

Pentru 16 mini-batoane am folosit urmatoarele:

  • 7 linguri rase de fulgi ovaz
  • 3 linguri rase de fulgi cocos
  • 1 lingurita pudra roscove
  • 6-7 curmale 
  • 100 ml lapte cocos
Curmalele le-am pus la hidratat, tocate marunt, pentru o ora in laptele de cocos. Apoi le-am blenduit intr-o pasta. In chopper am maruntit si amestecat fulgii de ovaz, cocosul si pudra de roscove. Apoi le-am amestecat cu pasta de curmale. Daca iese prea apoasa mai adaugati fullgi de ovaz macinati, daca iese prea tare puteti sa mai adaugati lapte de cocos, pana ajunge la consistenta unui aluat.

Am rulat compozitia in folie alimentara, ca pe salamul de biscuiti, apoi cu un cutit curat am taiat felii de aprox 1,5 cm. Din pacate nu am gasit forma de silicon cu masini si avioane ca ar fi fost cu sguranta mult mai atractive pt cei mici… Daca alegeti o forma de silicon, trebuie unsa cu putin ulei inainte si compozitia presata foarte bine, apoi scoasa usor.

Am pus mini-batoanele in tava, pe hartie de copt si le-am bagat in cuptorul incins bine, la foc foarte mic pentru 30 min, intorcandu-le pe fiecare parte.