Lapte de cocos

Astazi, inainte de a pleca la gradi, Rares si-a manifestat dorinta de a bea un smoothie cand vine acasa. Asa ca m-am conformat ๐Ÿ™‚ Nu de alta, dar si eu planuiam un lapte de cocos de ceva timp ca doar nucile de cocos care stau in fructiera nu vor face pui.
Si ma apuc de treaba. Operatiunea spart nuca de cocos… Dupa 15 minute de incercari, renunt resemnata. Nu e de mine… E clar ca asta este treaba lui tati si ar fi cazul sa nu mai incerc daca nu vreau sa raman fara degete ๐Ÿ™‚ Recunosc ca nici nu m-am uitat vreodata la sotul meu cand le desface dar sunt convinsa ca nu e treaba usoara.

Noroc ca am o punga intreaga, nedesfacuta de fulgi de cocos bio ๐Ÿ˜‰ Asa ca ma apuc de treaba.

  • 100 g fulgi de cocos
  • 250 ml apa
  • 400 ml apa
Cei 250 ml de apa se pun la fiert pana ajung in punct de fierbere, fara sa clocoteasca. Se pun fulgii de cocos intr-un vas de sticla si se pune apa fierbinte peste ei. Se lasa 15 minute acoperiti si apoi se trec prin tifon sau comprese sterile mari. Se stoarce bine tifonul cu fulgii de cocos pana nu mai trece nici un pic de lapte prin ei.
Restul de 400 ml de apa se pune la fiert si se repeta operatiunea cu aceeasi fulgi de cocos, infuzati 10-15 minute, la fel, pana scoatem tot laptele din ei ๐Ÿ™‚ Va rezulta aproximativ 500 ml de lapte de cocos care se poate pastra la frigider si folosit in maxim 2 zile.
Se lasa la racit si se poate folosi in a prepara gris sau orez cu lapte, budinci, prajituri sau smoothie-uri.
Eu am facut un smoothie cu banane. Si din ce mi-a ramas voi face un gris cu lapte ๐Ÿ™‚