Piure de quinoa cu fructe

Quinoa este unul dintre cele mai nutritive alimente. Are proprietati antiinflamatorii si anticanceroase si inhiba absorbtia colesterolului.
Evaluarile nutritionale arata ca este o sursa completa de proteine (14% din masa), comparabila cu laptele si o sursa incontestabila de fibre si de fosfor, fiind, de asemenea, bogata in magneziu si fier.  Quinoa este si o sursa importanta de calciu, foarte apreciata de vegetarieni, dar si de persoanele care au intoleranta la lactoza.
De asemenea, nu contine gluten si este considerata un aliment foarte usor de digerat. Se poate introduce in alimentatia copiilor incepand cu varsta de 8 luni, dupa ce se consulta doctorul in prealabil.

O reteta care merge foarte bine pentru micul dejun al celor mici, dar cand sunt in pana de idei le-am mai servit-o si la masa de seara.

Pentru doua portii am folosit urmatoarele ingrediente:

70g quinoa
2 pere mici romanesti
2 piersici
5 curmale hidratate

Se pune quinoa la fiert, pentru 20 minute, cu 4 masuri apa la o masura de quinoa. 70g inseamna cam 1/3 dintr-o cana de ceai.
Perele si piersicile se curata de coaja , se pun taiate feliute, pentru 15 minute la cuptor.

Se lasa putin la racit si quinoa si fructele, apoi se blenduiesc impreuna cu curmalele. Daca fructele sunt suficient de dulci nu mai este nevoie sa mai adaugati curmale. Sau daca copilul tolereaza, puteti pune putina miere.

Si cum masa de seara ne prinde pe drum, le-am pus baietilor la pachet ­čÖé