Ce le doresc copiilor mei, de ziua lor

1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului, este un prilej frumos sa ne amintim ce inseamna pentru noi copiii, sa ne aducem aminte de copilarie si sa tanjim dupa acele vremuri, incercand sa le retraim.

Imi privesc copiii si ii vad inocenti, puri si plini de sentimente curate si imi doresc sa ramana mereu asa, desi stiu ca nu e posibil si ca mai devreme sau mai tarziu vor fi si ei prinsi in vartejul grijilor si al vietii. Insa pana atunci, ii privesc cum se bucura pentru orice lucru marunt si cum universul lor este atat de frumos si de curat. Si le multumesc pentru fiecare zi in care imi aduc zambetul pe buze si ma implinesc.

Si le multumesc pentru ca in fiecare zi ma invata si ei pe mine cate ceva, nu doar eu pe ei. Ma invata cum sa gasesc totul in nimic, cum sa ma bucur pentru o buburuza care merge prin iarba, cum sa ma bucur de o frunza care cade din copac sau cum sa sar sotronul. Imi amintesc cum sa suflu in papadie si sa rad cu pofta, cum sa fac baloane de sapun sau cum sa desenez cu creta. Le multumesc ca ma invata in fiecare zi cum sa fiu mai rabdatoare si mai buna, cum sa fac fete amuzante si sa ma joc in nisip.

Alaturi de copiii mei traiesc o a doua copilarie si pentru asta le multumesc si le promit ca imi voi gasi in fiecare zi forte sa ii fac fericiti.

Ce le doresc eu, in fiecare zi? Sa fie fericiti, cu mult sau cu putin! Sa isi caute mereu fericirea in tot ceea ce ii inconjoara si sa se incojoare de lucruri care ii fac fericiti! Si sa ramana mereu copii. Sa isi gaseasca timp sa se joace si sa bucure de lucruri marunte si sa rada cu pofta, cu lacrimi. Sa fie oameni buni si sa iubeasca sincer si neconditionat.

Va iubesc copii frumosi!
Mami