Ce imi doresc sa stie copiii mei

Mereu ma gandesc cum e bine sa imi cresc copiii… Daca ii educ bine, daca ii indrum bine, daca sunt un exemplu bun pentru ei. De cand avem copiii imi dau seama cat de multe lucruri am schimbat la mine, la alimentatia mea, la felul in care ma exprim, la cat de usor imi este sa fiu calma desi in interiorul meu este furtuna. Toate astea pentru a putea creste copiii in echilibru si pentru a le fi, in primul rand noi, un exemplu de urmat.

Sunt cateva principii de viata pe care imi doresc sa le transmitem copiilor, atat prin actiunile noastre cat si verbal, ori de cate ori avem ocazia.

  1. Fii tu insuti! Nu incerca niciodata sa impresionezi pe nimeni, incercand sa fii ceea ce nu esti, fii tu insuti insa nu uita sa fii diplomat. 
  2. Fa mereu ceea ce te face fericit! Daca iti place sa faci ceva, nu renunta la visul tau, indiferent cate piedici ti se pun. Facand lucruri care te fac fericit, totul va fi mai usor, vei fi un om pozitiv, pentru care nimic nu va fi de neatins.
  3. Concentreaza-te pe educatie! Nu este important sa fii un elev de nota 10, este important sa sintetizezi din ceea ce inveti, sa extragi acele lucruri importante care iti vor ramane pentru toata viata in minte. Invata sa te bucuri de scoala pentru ca iti va fi dor de ea si iti vei dori sa fi invatat lucrurile la timpul lor.
  4. Suntem parintii tai, dar si prietenii tai! Nu uita ca suntem aici pentru tine, 100%! Nu iti vom intoarce niciodata spatele si mereu te vom sprijini indiferent ce se va intampla. 
  5. Fii bun! Nu imi doresc sa profiti de nimeni pentru a obtine ceva, imi doresc sa fii un om bun, empatic, sa ajuti daca poti, sa imparti. 
  6. Fii un gentlemen! Arata iubire si respect.
Poate in timp voi mai descoperi si alte principii, insa acestea sunt cele pe care le putem implementa inca de pe acum si sper sa le fie folositoare si sa ii ajute sa devina niste oameni buni, iubiti si respectati de cei din jurul lor.