Proiectul ‘Parcarea’

De ceva timp, Rares a dezvoltat o adevarata pasiune pentru Fulger McQueen si prietenii lui. Atat de mare incat totul este cu Fulger: periuta de dinti, perna pe care doarme, capacul de wc, farfurie, castron, lingurita, furculita, haine, incaltari… Si lista poate continua.
Mai grav este ca aceasta pasiune este destul de costisitoare, pentru ca, fiind produse Disney, sunt destul de scumpe… Numai Fulger si prietenii lui au costat cat restul colectiei de masinute. Nu prea ii cere cand ii vede in magazine, fiind un copil care nu ne ridica probleme in momentul in care isi doreste ceva si ii spunem ca nu se poate in acel moment. Insa stiind cat de mult ii plac, tati mereu mai apare cu cate o masinuta din colectie acasa.

Mai nou, ne-a cerut o parcare pentru Fulger&Co, ca nu le place sa doarma in cutie (cutia tot cu Fulger!). Si le-ar placea mai mult o parcare doar pentru ei…Si cum ii poti rezista, cand copilul iti spune ca isi doreste muuult, mult!

Dar unde sa gasim parcare pentru 15 masinute, in care sa stea toate aliniate?
Parca printr-o minune, cand cautam de zor parcare, am dat peste un proiect home-made, si culmea, era chiar o parcare pentru aceleasi personaje Disney.
I-am aratat-o lui Rares si ne-a spus ca ‘este extraordinara mami! imi doresc parcarea asta de ziua mea!’. Cum ziua lui este peste o luna, iar parcarea aceasta nu ne costa mai mult de 15 lei, am zis hai sa nu mai prelungim agonia si sa i-o facem acum.
Zis si facut! am plecat la Dedeman sa cautam material pentru ea. Cel mai convenabil ni s-a parut un burlan de burete, in care se imbraca tevile, care a costat 10 lei si din care ne-au iesit 19 locuri de parcare.

Am mai avut nevoie de un tub de picatura, un cutit cu care am taiat tubul si ac cu ata. Am taiat tubul in 19 bucati egale, le-am lipit intre ele, dupa ce am masurat unde se imbina. Si dupa ce le-am lipit le-am cusut intre ele cu ac si ata. Pe spate am prins cu dublu adeziv un carton mai gros, de la o cutie.

Nu va pot spune cum o ora jumatate cat am lipit si cusut la parcare, Rares a facut 13-14 pe langa mine, intrebandu-ma din 5 in 5 minute cat mai dureaza, ca si-a pierdut rabdarea 🙂 Rezultatul este unul nu tocmai profi, dar foarte practic, iar copilu este multumit si asta este cel mai important!

Insa ce sa facem? Ca am ramas cu 4 locuri de parcare libere… Si trebuiesc si ele ocupate 🙂 Clar stim ce va primi de ziua lui 🙂