Draga mami care te simti ‘egoista’ uneori

Ma simt egoista cand imi las copiii cu bunica pentru a merge o ora la aerobic, sau cand ii las cu tati ca sa ma intalnesc cu prietenele mele la o cafea, sau cand ii spun lui Rares sa se joace in liniste in camera lui doar ca sa imi aud gandurile pentru 30 de minute… Ma simt egoista cand plec in concediu fara ei sau cand ii las cu bunicile pentru a merge la o petrecere. Simt aceasta vina cand imi las copiii in urma, pentru a ma focusa pe mine si pe activitatile mele de femeie.

Sunt convinsa ca nu sunt singura care simt asta si ca oricare dintre noi simtim nevoia sa evadam din cand in cand. Dar o facem pentru a fi mai fericite, si totodata facand lucruri pentru noi facem practic pentru toata familia. Pentru ca atunci cand suntem noi fericite sunt si ei fericiti.

Ce ar insemna sa acumulam frustrari, ca nu avem timp de nimic altceva in afata de copii? Nu suntem noi cele care muncim ore intregi pe zi pentru familia noastra, nu suntem noi cele care nu dormim noaptea pentru ca cei mici au nevoie de noi? Noi spalam rufe, pregatim masa, facem ordine in casa, ne jucam cu piticii nostri, ii ducem in parc, la gradinita… Suntem supermoms!

Haideti sa fim din cand in cand ‘egoiste’ si sa facem cate ceva si pentru noi! O mama fericita, implinita, relaxata, isi poate creste copiii intr-un mediu calm, fericit, relaxat. Daca mami nu e fericita, nici ei nu vor fi.

Unele persoane pot considera ca suntem egoiste, putem purta o vina cu noi de fiecare data cand facem ceva ce nu ii implica pe copiii nostri, insa eu consider ca pentru a avea o minte sanatoasa, pentru a avea in continuare incredere in noi si in feminitatea noastra, avem nevoie uneori sa fim ‘egoiste’.

Copiii ne vor multumi mai tarziu 🙂