Noua activitate preferata a lui Rares

Primul cuvant mai complex al lui Rares, dupa mami, tati, papa, apa, a fost ‘aububu’. In traducere, autobuzul. Este pasionat de mic de masini si inainte sa invatam sa comunicam stia culorile si marcile  tuturor masinilor de pe strada. Apoi a inceput sa se si joace cu ele, astfel pana la varsta de doi ani colectionaseram aproape toate modelele de masinute pe care le-am gasit in magazine.

Pana acum ceva timp activitatea lui preferata era sa parcheze masini, sa le alinieze pe culori, sa faca curse cu tati. Tot ce implica colectia de o suta si ceva de masini era pe placul lui.
Disperata de acesta obsesie a lui pentru masini am incercat sa caut ceva nou care ar putea sa il atraga.

Si pentru ca o alta pasiune de-a lui sunt numerele si literele, am gasit in Auchan niste caiete de activitati care mi-au atras atentia. Le-am gasit foarte interesante si am sperat ca o sa-i placa datorita spiritului lui de a invata mereu cate ceva nou.  Aceste caiete de activitati au drept scop dezvoltarea logicii, inteligentei, atentiei, gandirii si imaginatiei copilului.
Si ideea mea se pare ca a fost una buna 🙂 Cand am inceput sa completam primul caiet am constatat ca trecuse o ora jumatate si Rares nici nu se miscase de langa el pana nu l-a terminat. Au urmat altele si altele si uite asa jocul banal si enervant (pentru mine si tati) cu masinile a ramas undeva in umbra.
Plus ca imi place enorm ca astfel ne implicam si noi mult mai mult in joc si petrecem timpul facand ceva constructiv, care culmea ii si place copilului 🙂

Urmatorul pas este sa gasim astfel de caiete si in limba engleza, pe care o studiem de zor de cateva luni.