Ne pregatim pentru primul dintisor

Tudor, care are acum aproape 6 luni, de ceva timp e tare suparat din cauza dintisorilor. Si de la toate jucariile bagate pe rand in gurita, la tetina pe care o molfaie mai mult cand ii dau laptele, la bale si ploite pe care le face incontinuu, acum a inceput sa manance si ceva mai putin si sa fie mai agitat noaptea.

Experimentez cu el alta stare in perioada asta a dintilor, lui Rares aparandu-i din senin, fara alte semne suparatoare. Ne-am trezit intr-o zi ca i se vedea un colt alb in gurita. Dar dupa cum bine stim, nu sunt doi copii la fel.
Asa ca asteptam cu interes si cu rabdare primul dintisor de iepuras al mezinului 🙂

Pana atunci, zilele sunt ceva mai grele, noptile mai albe, mesele de piure mai lungi… Nu stiu cat de bune sunt gelurile pentru dintisori. Deocamdata singurul lucru care il linisteste este o jucarie de dentitie, care mi-a fost recomandata de alte mamici si care intr-adevar e o minune. O rontaie, molfaie, o cearta, o iubeste… E cu ea non-stop in gurita si pare ca il ajuta.
Asa ca o recomand si eu mai departe 🙂

Am luat-o de la BebeTei, se numeste Inel Dentitie So Pure Stage 2- Soft Vulli si a costat in jur de 30 de lei. Am inteles ca foarte buna este si varianta mai mare, insa mi s-a parut greu de manevrat pentru el, care avea 5 luni cand i-am luat-o pe cea mica. O s-o incercam cu siguranta si pe cea mare 🙂